Een Deugddoend Psychologieboek voor 2018 als Geschenk?

Gezien de feestdagen naderen en het toch bijna cadeautjestijd is, heb ik voor jou alvast enkele deugddoende en inspirerende boeken op een rijtje gezet.

Altijd leuk om jezelf te trakteren op een interessante read of een dierbare een ‘anders dan anders’ cadeau te geven. Want die vivaboxen zijn toch echt wel passé aan het worden, niet? 🙂

Boeken om van te Smullen

1. De EMDR- revolutie

Een vriend(in), partner of kennis die bijvoorbeeld een auto- ongeval heeft meegemaakt of kampt van onverwerkte, pijnlijke herinneringen in het verleden? Dan kan dit eenvoudige boekje hoop geven en inspiratie.

Als je zelf overweegt om EMDR te volgen kan dit boekje je ook helpen een eigen plan te gaan opstellen en inzicht te verwerven in wat EMDR is en kan doen.

2. Anxiety Free (engels) – Mensen met Angst ademen vaak TE DIEP ?

Onlangs ben ik op de Buteyko- methode gestoten.  Een knap onderbouwde methode waarin goed wordt uitgelegd hoe een correcte ademhaling een rol speelt in het onderhouden van angst- en stressgerelateerde klachten.

In eenvoudige taal legt de auteur uit hoe mensen met chronische hyperventilatie en angst vaak TE DIEP ademen (door hun mond, happen naar lucht, vaak geeuwen, zuchten, …) en hierdoor bepaalde regio’s in het brein overgevoelig maken. Dit is dus in totale tegenstelling met wat altijd wordt beweerd over angst en ademhalen.

Als ik dus één ademhalingstechniek zou aanraden, dan zou het wel dit zijn.

Het Engels is zeer leesbaar, dus laat dit je vooral niet tegenhouden!

 

3. Grenzen

Het correct aanvoelen EN stellen van grenzen is ontzettend belangrijk en speelt een extreem belangrijke rol bij het herstellen van een angstproblematiek.

Het boekje grenzen biedt daarom een mooie inleiding op deze soms moeilijke evenwichtsoefening. De insteek van het boekje is geschreven voor een gelovig publiek, maar bevat desalniettemin veel informatie over omgaan met schuldgevoel tijdens het stellen van terechte, persoonlijke grenzen.

Voor de atheïsten onder de lezers … als je abstractie maakt van sommige Bijbelse referenties, is dit een waardevol werkje!

Ik wens je van harte Prettige Feestdagen toe gevuld met hoop, een stralende fysieke en mentale gezondheid.

Tot in 2018!

Warme groet & bedankt voor je vertrouwen in deze blog!

Michel Lahaye