Een Nieuwe Blog voor Mensen die te maken hebben met Angst, Dwang of Trauma

Door de vele aanmeldingen en de overvolle wachtlijst in mijn praktijk heb ik besloten een nieuwe blog op te starten voor mensen die lijden aan angst, dwang of traumagerelateerde klachten.

Nog té veel mensen lopen, vind ik, met hun angstprobleem van het kastje naar de muur.  Alle goede bedoelingen ten spijt, krijgen ze nooit een afdoende verklaring voor hun klachten die ECHT kan overtuigen.

 

Wetenschappelijk onderbouwde inspiratie & menselijke hoop

Met deze blog wil ik je meenemen op een reis naar jezelf.  Ik zal op een zo praktisch en helder mogelijke manier beschrijven hoe angstproblemen kunnen ontstaan (er zijn verschillende pistes mogelijk!) en hoe deze vervolgens worden onderhouden.

De zaken die ik zal neerpennen zijn echter niet nieuw.  Wat WEL nieuw is, is hoe reeds bestaande inzichten voortdurend herdacht worden vanuit een overkoepelende en persoonlijk doorleefde visie op angstklachten.

Door keer op keer terug te gaan naar de essentie van angst, kan een nieuwe en frisse kijk ontstaan.  Deze kijk is tenslotte fundamenteel om je van binnen-uit te kunnen motiveren om de confrontatie met je angsten aan te gaan.

 

Tot slot toch nog een kleine disclaimer

Deze berichten vervangen geen therapie. Heel veel zaken kan je natuurlijk op je eentje proberen, maar soms hebben we simpelweg een ander mens nodig die ons op onze reis begeleidt.

Ik wil dus zeker niet de schijn opwekken dat deze blog een vervanging is van het uiterst belangrijke, interpersoonlijke gegeven van een therapie.

De berichten hebben wel tot doel een ander licht te werpen op de klachten die iemand ervaart zodat de zeer realistische hoop kan ontstaan dat verandering ALTIJD mogelijk is.

Veel moed & succes!

Michel