Kamp jij of iemand die je kent met een eetstoornis? Beluister dan zeker dit hoopvol interview!

Hieronder kan je een interview beluisteren met Amy Grabowski, een Amerikaanse therapeute die cliënten met eetstoornissen helpt op een diepgaande manier.

In veel therapeutische aanpakken en programma’s wordt immers vooral de focus gelegd op het eten, terwijl de “problemen met eten” slechts een uiting zijn van een veel dieper liggende oorzaak.

Uiteraard is lichamelijke stabilisatie belangrijk, maar een te eenzijdige, medische focus brengt de cliënt vaak verder van huis in plaats van dichter.

Dit interview bewijst dat het ook anders kan. Amy Grabowski bespreekt namelijk wat er écht speelt bij het veroorzaken en instandhouden van ED’s (eating disorders).

Ze verhaalt prachtig hoe je, door de kern van de eetproblematiek op een multidisciplinaire en grondige manier aan te pakken, aanzienlijke verlichting en zelfs heling kan bereiken in een door velen beschouwde “onbehandelbare stoornis”.

Een hoopvol perspectief!

Verwijzingen

An Internal Family Systems Guide to Recovery from Eating Disorders: Healing Part by Part (English Edition) – Het boek van Amy Grabowski op Amazon

Enkele boeken (Engels) waar mensen zelf mee aan de slag kunnen op basis van de IFS- methode: